Потребата да се носат маски

2022-06-25

Главниот пат на пренесување на СОВИД-19 е преносот со капки, кој може да се пренесе преку респираторниот тракт. Треба да се обезбеди безбедност на респираторниот тракт. Маските за лице можат да делуваат како бариера за вирусна контаминација. За пациенти кои се веќе инфицирани,маски за лицеможе да го спречи ширењето на вирусот, намалувајќи ја контаминацијата на животната средина и можноста за пренесување на други. Значи, изборот на маска за лице со добар квалитет е многу важен.
За здрави луѓе, ако е можно, треба да избератмаски за лицесо добар квалитет. Многу е добро да се спречи контаминација или да се спречи контаминација на други. Доколку условите се ограничени, здравите луѓе можат да носат маски со низок степен, но треба да држат дистанца од надворешниот свет и луѓето околу нив, особено да избегнуваат контакт со сомнителни пациенти. Може да игра и заштитна улога до одреден степен.
face mask
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy